Recentste nieuwsberichten en artikels
Artikel🕘 20 Maa 2019
In Walibi Belgium gaat het merendeel van de linkerzijde van het park op de schop. Het park werkt er met man en macht aan twee nieuwe themazones. Pretparken.be werd uitgenodigd voor een kijkje op deze indrukwekkende werf.
Nieuws🕘 17 Maa 2019
Jardin d'Acclimatation heeft er een uitstekend seizoen opzitten. Het park verwelkomde in 2018 zo'n 1,85 miljoen bezoekers na een grootschalige uitbreiding. De directie kijkt vol vertrouwen richting 2020.  De goede resultaten zijn een serieuze opsteker voor het park bij Parijs.
Nieuws🕘 15 Maa 2019
De Efteling boert goed. De 5 miljoen jaarlijkse bezoekers voor 2020 liepen reeds in 2017 door de deur met vaak gigantische wachtrijen tot gevolg. Dat is slechte reclame en tijd waarin bezoekers jammerlijk weinig met hun portemonnee doen.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
Movie Park Germany blijkt naast plannen voor het nieuwe kleuter- en peutergedeelte Adventure Bay ook plannen te hebben om een waterbaan te renoveren. De attractie heropent komende zomer met een nieuw thema. Het park krijgt ook een nieuwe 4D-film.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
Europa’s voormalige hoogste en snelste houten coaster heeft opnieuw een volledig doorlopend spoor. De afgelopen weken werden de laatste delen van de 320 puzzelstukjes in een airtime heuvel ingepast door constructeur RCS uit Hamburg.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
De Halloween Fright Nights van Walibi Holland worden in 2019 uitgebreid met een dagluik voor kinderen vanaf 6 jaar die gek zijn op Halloween. Het Nederlandse park beweert zo naast 'alle spectaculaire attracties voor kinderen' ook een spannend evenement overdag aan te bieden.
Nieuws🕘 14 Maa 2019
Het Italiaanse Movieland park bij het Gardameer presenteert voor het komende seizoen twee nieuwigheden. Het gaat om een mini-versie van sterattractie 'Kitt Superjet' en een nieuwe 4D attractie. Het park vernieuwt ook zijn showaanbod en website.
Nieuws🕘 13 Maa 2019
Goed nieuws vanuit het plezantste land, want daar wordt stevig doorgewerkt aan de bouw van de nieuwe achtbaan Fury. De spectaculaire triple launch coaster moet in juni opengaan en dus heeft het park uit Lichtaart geen tijd te verliezen.
Nieuws🕘 13 Maa 2019
Gardaland heeft er een uitstekend seizoen opzitten, wat dit jaar gevierd wordt met een nieuw hotel en themazone. Bizarre knikkerachtbaan Sequoia Adventure heropent er met een nieuwe naam en een gewaagd kleurenschema.
Artikel🕘 10 Maa 2019
Dat Liseberg een darkride gaat bouwen in hun kindergebied, Kaninlandet, is al een hele tijd geen geheim meer. Maar ondertussen zijn er meer details over de attractie vrijgegeven, waaronder conceptvideo's en tekeningen, en ook de bouwer van het transportsysteem: Gosetto.
Nieuws🕘 10 Maa 2019
Eind vorig jaar brachten we het nieuws dat het Tayto Park grootse plannen heeft voor zijn toekomst. In 2021 wil het grootste pretpark van Ierland twee nieuwe achtbanen openen, een uitbreiding waarmee zo'n veertien miljoen euro mee gemoeid is.
Nieuws🕘 9 Maa 2019
In 2019 viert Walibi Rhônes-Alpes zijn 40-jarig bestaan met een stevige coaster. De baan wordt verpakt in een occult voodoo-thema en zal ‘Mystic’ heten. De nieuwigheid moet het park helpen om marktleider te worden in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.