ThemeParkVision ging voor u met enkele kinderen op stap naar verschillende pretparken in België en elders in Europa om eens te zien welke pretparken er het meest geschikt zijn in familieverband en welke er wat minder goed scoren. Tijdens deze testbezoeken werd er uitzonderlijk gelet op kindvriendelijkheid, hygiëne, voeding, sanitaire voorzieningen, attractieaanbod en prijs/kwaliteitsverhouding.
 
Laat deze testen een leidraad zijn om uw gezinsuitstapje nauwkeurig te plannen!
 
Walibi World
 

Verslag van een schitterend dagje in Walibi World met een gezin bestaande uit vader, moeder en twee kindjes (2,5 jaar en 5 jaar).

Walibi World is een park dat voor ons niet bij de deur ligt. We vertrekken al heel vroeg in de ochtend onder een donkere, grijze hemel. Eenmaal we in de buurt van het park komen lijkt het weer helemaal omgeslagen. Het zonnetje schijnt zelfs over het nabijgelegen meer. Gelukkig maar want naar een pretpark gaan met kinderen bij slecht weer is een hele uitdaging.

Bij aankomst hebben we genoten van de opening van de tentoonstelling van Jan Jans en de kinderen. Walibi World had in ieder geval het nodige gedaan om oud en jong te vermaken. De grote vriend Walibi en de rosse kater van de stripreeks Jan Jans en de kinderen konden niet ontbreken.
Het was de eerste openingsdag van het seizoen 2006 en de drukte viel goed mee. Het was gewoon gezellig druk in het park.

Attracties

Walibi World beschikt over een grote kinderzone, Walibiland. In deze zone kan je allerlei attracties vinden voor kinderen, eventueel onder begeleiding van een volwassene. Hier kan je onder andere de kinderachtbaan Wok’s Waanzin vinden.
Maar eigenlijk is er veel meer. Zodra je kind groter is dan 90 cm gaat er eigenlijk een wereld voor hem open en kan hij, nog steeds onder begeleiding van een volwassene heel wat “grotere” attracties doen. De lengtebeperkingen zijn trouwens erg duidelijk aangegeven. Dit park beschikt ook over een mooie Oldtimerbaan, “Les Tours du Jardin”. Het toffe aan deze baan is dat de kinderen zelf een beetje kunnen sturen en gas geven. Ook in Boris’Ballenfabriek en op het Boris’Klautereiland kunnen kinderen uren zoet zijn.

Ons zoontje van 2,5 jaar ging mee in Splash Battle, de Crazy River, Sherwood’s Revenge en vele andere attracties. Natuurlijk hebben we ook andere attracties zoals Goliath gedaan. Eén van ons bleef dan bij de kinderen terwijl de andere persoon de attractie deed. Uiteraard bleef dit beperkt, kinderen houden immers niet altijd van wachten.

Het personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam. Zo hielpen ze kinderen met in - en uitstappen van attracties, steeds met de glimlach trouwens. Was er eens geen volk bij een kinderattractie zag je het personeel hun attractie poetsen of uitborstelen.

Toiletten

De toiletten zijn zeer goed verzorgd en worden regelmatig gereinigd. Elke toiletruimte bevat een document waarop vermeld wordt wanneer er die dag iemand gekuist heeft.
Bij het toilet van restaurant Alfredo hoort eveneens een babycare-ruimte. Deze ruimte is groot en bevat enkele tafels en een zitbank. Hier kan de baby perfect verzorgd worden.
Verder beschikt het park over heel wat groene zones met een kinderboerderij en een picnicplaats.

Eten in het park

Er zijn heel wat mogelijkheden om een maaltijd te nuttigen in het park, gaande van oliebollen tot een volledige maaltijd bij Alfredo. Wij hebben gekozen voor het laatste. In dit self-service restaurant heb je de mogelijkheid te kiezen tussen allerlei pasta’s, pizza, belegde broodjes of een warme schotel met frietjes.
Je kan hier eveneens een kinderschotel kiezen bestaande uit een kroket, frietjes en appelmoes. Hiervoor betaal je iets minder dan 5 euro, zonder drinken. De maaltijd die wij hier genomen hebben was prima, ook voor de kinderen trouwens.

Je hebt op verschillende plaatsen in het park de mogelijkheid om iets uit de muur te halen. Er is dus voor elk wat wils.

Algemeen

Kan je met kleine kinderen naar Walibi World gaan? Ja, zeker wel. Er zijn voldoende attracties voor de kleinsten, het voedselaanbod is ruim voldoende en de sanitaire ruimtes zijn goed onderhouden. Onze kinderen hebben echt genoten van dit dagje, zeker omdat ze beiden zoveel attracties hebben kunnen doen. 

 

Tekst: Bart Ooms