ThemeParkVision ging voor u met enkele kinderen op stap naar verschillende pretparken in België en elders in Europa om eens te zien welke pretparken er het meest geschikt zijn in familieverband en welke er wat minder goed scoren. Tijdens deze testbezoeken werd er uitzonderlijk gelet op kindvriendelijkheid, hygiëne, voeding, sanitaire voorzieningen, attractieaanbod en prijs/kwaliteitsverhouding.
 
Laat deze testen een leidraad zijn om uw gezinsuitstapje nauwkeurig te plannen!
 
Walibi Belgium
 

Verslag van een dagje walibi Belgium met een gezin bestaande uit: vader, moeder en 3 kinderen (5 weken, 3 jaar en 6 jaar).

Op zaterdag 26 maart 2005 trokken we met het heole gezin naar de openingsdag van Walibi Belgium. Onze 2 oudste kinderen, Gilliam (6jaar) en Arlena (3 jaar) keken alvast uit naar een dagje pretparkplezier. Hoewel er nu voor hen een klein broertje van 5 weken bij is houdt dit ons toch niet tegen om reeds nu al met z’n allen op gezinsuitstap te gaan. Het vernieuwde Walibi belgium heeft ons alvast op hun allereerste openingsdag enorm verrast met enkele leuke toevoegingen aan het park. Bij het binnenkomen van het park wordt je namelijk verwelkomt door Walibi de kangoeroe en z’n nieuwe vriendjes. Deze figuurtjes kom je trouwens ook elders in het park tegen en de kinderen vinden het enorm leuk om met hen op de foto te gaan. Dankzij de vrolijke Walibi heeft ons Waverse pretpark opnieuw een wat meer kindvriendelijke uitstraling, dat merk je overal in het park maar de ultieme test onderga je pas als je werkelijk met de kinderen daar op uitstap bent. Zij bepalen toch min of meer de totale verloop van de dag, ze kiezen de attracties uit naar hun zin, ze bepalen zelf wanneer ze iets willen eten of drinken, ze laten weten wanneer er halte moet worden gehouden aan het sanitair, kortom zij zullen uiteindelijk beslissen of je in Walibi een geslaagde dag hebt gehad of niet. Zo gingen we dan op algemene aanvraag van de twee oudsten meteen richting “Walibi Folies”. Deze kinderzone is helemaal op hun maat gemaakt. Een tiental attracties voor kinderen tot 12 jaar staan hier in vrolijke kleuren opgesteld. Voor onze kleinste telg was het precies tijd om te eten, dus dat kwam goed uit. Papa trok met de andere twee op pad en mama gaf Yorram te eten op het nieuwe terrasje. Overal in het park is er in ieder geval voldoende voorziening om je even met je baby terug te trekken om hem te voeden. Je vind er gemakkelijk een rustig gelegen plekje en overal zijn de toiletten voorzien van verschoningskussens. Een min punt naar het algemene sanitair toe is dat de vloer er vaak nat en mede daardoor niet zo proper en tamelijk glad is. Verder in het park vinden we voor de twee oudsten nog meer leuks op hun formaat. Aan iedere attractie staat trouwens duidelijk aangegeven welke lengte je kind dient te hebben om veilig op de attractie te kunnen. Ook voor onze baby kwamen we links en rechts een geschikte attractie tegen, de paardenmolen, de old timers, de Walibi express, Gold river adventure, keer op keer de ideale manier om als volledig gezin deel te kunnen nemen aan het pretparkplezier. Voor Gilliam vind je zelfs al enkele attracties waar vele volwassenen voor zouden passen, zo mag hij met z’n 1.20 meter reeds op attracties als, Turbine, Weerwolf en Dalton Terror. Deze laatste echter ga ik hem op zijn leeftijd nog niet aandoen maar een ritje op de houten achtbaan slaat hij niet af.

Om onze honger te stillen hebben we dit keer voor een snelle hap gekozen. Lang zitten tafelen is tenslotte steeds tijdsverspilling in een pretpark en met de kinderen ook niet erg aan te raden. Doorheen het park heb je ruim de keuze tussen enkele snelle maaltijden. Van hamburgers tot hot dogs, pitta en pizza. De prijzen zijn normaal te noemen voor een pretpark, met andere woorden, niet echt goedkoop maar aanvaardbaar.

Na het eten trokken we naar de nieuwste attractie “Sponge Bob 4D”, dit populaire cartoonfiguurtje komt in deze voorstelling helemaal tot leven en zowel wij als ouders als onze kinderen genoten er hartelijk van. Een echte aanrader! Positief tevens is dat de wachtrij voor de Nederlandstalige versie beduidend korter is dan die van de Franstalige versie.
Nog nieuw is een openluchttheater waarin enkele malen per dag walibi en z’n vriendjes optreden. Leuk voor de kinderen en amusant voor de ouders, steeds de beste formule!

Ons dagje Walibi Belgium was dankzij een heerlijk lentezonnetje, de vrolijke sfeer in het park en de balans tussen de attracties erg geslaagd. Ik raad walibi belgium ten zeerste toe aan een gezin met jonge kinderen die zelf ook van een ritje op een achtbaan of ander geks houden. Op drie attracties in het park bestaat er zelfs de mogelijkheid om de “Solo Express” te gebruiken, deze korte wachtrij laat je toe de lege zitplaatsen in een attractie op te vullen zonder hiervoor lang te moeten aanschuiven, hier win je enorm veel tijd mee, je hebt als ouder ook wat extra “fun”en je gezin moet niet lang op je staan wachten.

Wat mij betreft gaat Walibi Belgium reeds vanaf dag 1 de goede richting uit, meer balans tussen klein en groot en het park is een stuk vrolijker en kleurrijker dan voorheen.

Kortom, een dag die eruit springt!

 

 

Tekst: ThemeParkVision (Bartholomeeusen Bart)