Rainbow MagicLand, een pretpark vlakbij Rome, gooit het financieel over een nieuwe boeg. Het pretpark komt volledig in handen van Pillarstone Italië dat de enige aandeelhouder wordt van het park. Dit platform voorziet daarmee een serieuze transformatie van het park met een totaal aan 40 miljoen euro aan investeringen. Dit zal gebruikt worden voor renovaties, nieuwe shows, aanpassingen aan de themagebieden en natuurlijk nieuwe attracties.

Wie nog niet gehoord had van Rainbow MagicLand kan het niet kwalijk worden genomen. Dit pretpark bestaat nog maar sinds 2011 en opende op nog geen klein uurtje rijden van Rome. Qua attracties zijn er vijf achtbanen, verschillende waterattracties en meer. Het park heeft weinig grote investeringen gekend sinds opening, maar daar zal nu verandering in komen. Pillarstone Italië, de nieuwe aandeelhouder, zal maar liefst 40 miljoen euro investeren in de komende jaren om het park weer te doen heropleven. Het bedrijf is opgericht door de Amerikaanse Kohlberg Kravis Roberts (KKR), gevestigd in New York. Het is gespecialiseerd om bedrijven in moeizame omstandigheden weer kapitaalvaardig en operationeel te maken. Pillarstone is nu de enige aandeelhouder en heeft het akkoord gekregen van de kredietinstellingen om te investeren.

De eerste beslissing van de nieuwe aandeelhouder was de benoeming van Guido Zucchi als nieuwe CEO van Rainbow MagicLand. Zucchi heeft meer dan 10 jaar ervaring in de pretpark sector. Zo was hij actief bij de Parques Reunidos, waar hij de directeur was van de verschillende parken van de groep in Europa (9 parken) en de laatste tijd als algemeen directeur was van een belangrijk attractiepark, geïnspireerd door Hollywood, in Dubai. Guido Zucchi is enthousiast: "Rainbow MagicLand is het grootste pretpark in Midden- en Zuid-Italië, met heel wat attracties, shows en ervaringen biedt. Het business plan ontwikkeld door Pillarstone Italië, wat al gemerkt zal worden tijdens het seizoen van 2019, is niet te missen voor jong en oud. Later volgen alle details over de verdere vernieuwing en de uitbreiding van het aanbod in het park. " Deze aanzienlijke investering zal over 4 jaar worden gespreid en is enkel mogelijk gemaakt door een serieuze schuldensanering. Het park heropent op 19 april al met de eerste aanpassingen die ze kunnen realiseren gezien de beperkte tijd tot de start van het seizoen. 

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto: © Patrik Horemans // Bron: Rainbow MagicLand