Er staat de komende jaren heel wat nieuws te wachten in Disneyland Parijs. Met de onthulling bijna één jaar geleden van de uitbreiding voor de Studios staan fans te popelen. Het eerste nieuwe themagebied dat zal openen staat volledig in het teken van Marvel, gekend van helden zoals Spider-Man, Iron Man, Hulk en vele andere. Naast het themagebied nemen ze ook één van de hotels over. Hotel New York is de volgende in de renovatie lijst en dit wordt 's werelds eerste Marvel Hotel in een Disney Resort. Maar hoe zal dit er gaan uit zien? Disneyland Parijs licht een tipje van de sluier.

 

De Big Apple wordt overgenomen door de superhelden

Disneyland Parijs is sinds enkele jaren bezig met grondige renoveringen in het resort. Dit bij attracties, waar Phantom Manor de laatste in het rijtje is en in dit voorjaar weer open gaat. Daarnaast werd bijna elk hotel aangepakt en kreeg het meer Disney sfeer mee. Hotel Santa Fe staat nu meer in het teken van Cars, Hotel Cheyenne is meer in de cowboystijl van de Toy Story figuren zoals Woody en Jessie, Hotel Sequoia Lodge meer in het teken van Bambi... Er blijven echter nog twee hotels over: Hotel New York en het Disneyland Hotel. Voor het Disneyland Hotel, aan de ingang van het park, is het nog even wachten. Maar Hotel New York heeft onlangs zijn deuren gesloten. De officiële nieuwe naam wordt: "Disney's Hotel New York - The Art of Marvel". Begin zomer 2020 heropent één van de duurdere hotels in het aanbod van Parijs in super hero style. Disneyland Parijs omschrijft het als volgt:

Het hotel zal een omgeving creëren met een vestiging dat een luxueus en hedendaags Manhattan uitstraalt. Het interieur design zal elegant en cosmopolitan afgewerkt worden in de stijl van Tony Stark en de Avengers Headquarters en zal de "Art of Marvel" zodanig geuit worden dat het idee van een "kunsthotel" opnieuw bedacht wordt. Limited editions zullen de muren van kamers en suites verfraaien. Krachtige stukken op display in publieke ruimtes zullen de diverse rijkdommen van het universum van Marvel onder de aandacht brengen. Comic art, film, design, beeldhouwwerk, kostuums... worden allemaal tentoongesteld in de stijl van een hedendaagse New Yorkse kunstgalerij. Het interieur zal bestaan uit stripverhaal covers, posters, conceptuele kunst uit films, storyboards, productie ontwerpen, rekwisieten, originele schetsen, media, en meer! 

 

Marvel in de Walt Disney Studios

Tevens schreef een Franse krant dat Rock 'n' Rollercoaster op 2 september zal sluiten. Deze zal omgevormd worden tot een coaster in het teken van voornamelijk Iron Man. Op 1 april sluit nog een attractie in dit gebied al, namelijk de Armageddon attractie om klaargestoomd te worden voor het nieuwe gebied met een andere invulling. De rest van het Back Lot gebied krijgt ook een grote transformatie tot de gloednieuwe Marvel Zone die ten vroegste 2020 zal openen. 

Wie niet kan wachten tot 2020, kan vanaf 23 maart terecht in de Walt Disney Studios voor de tweede editie van de Marvel Season of Super Heroes. Vorig jaar vond dit plaats in de zomer, maar het verschuift nu naar het voorjaar. De verschuiving komt er omdat deze zomer het "Lion King en Jungle Festival" plaatsvindt. Tijdens het Marvel seizoen kan je op de foto met verschillende superhelden, waarbij er deze editie twee nieuwe geintroceerd worden in Parijs: "Captain Marvel" (een vrouwelijke superheld waar vanaf 6 maart een film in de Belgische zalen speelt) en "Groot" uit de "Guardians of the Galaxy" films. Tijdens dit seizoen zijn er drie extra shows, waaronder in het Studio Theater de spectaculaire stuntshow "Marvel: Superheroes United". 

 

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's: © Disneyland Parijs, Evy De Keyser // Bron: Disneyland Parijs