Plopsa deelde onlangs enkele nieuwe concept-arts van het in aanbouw zijnde Plopsa-hotel, waarop delen van het interieur te zien zijn. Er komen ook themakamers met verschillende studio 100 figuren.

De nieuwe ontwerpen zijn een leuk voorproefje op hoe het hotel zal ingericht worden. Zo komt er een Piet Piraat-kamer met bedden in bootvorm, waar de muren met hout worden bekleed. Heidi, Prinsessia, Kaatje en F.C. De Kampioenen zouden eveneens themakamers krijgen. In totaal zullen er een 25-tal kamers ingericht worden naar een specifiek figuur. Ook zonder bekende figuren zorgt het hotel straks voor bezoekers met gevoel voor drama: de overige standaardkamers krijgen een theaterthema, inclusief rood gordijn en scène. De theatrale gordijn zou bij een aandachtige tweede kijk helaas ook een minder indrukwekkende print op de muur kunnen zijn.

Op een tweede tekening krijg je een sfeerbeeld van het buffetrestaurant, dat aansluit bij de theaterstijl die we al bij eerdere concepten zagen. Met de bouw van het hotel is een investering van 20 miljoen gemoeid. Het 117 kamers tellende hotel, goed voor 500 bedden, opent zijn deuren tijdens het 20-jarig jubileum van het park in 2020. Eigenlijk moest het hotel al in 2010 geopend zijn, maar het project liep vertraging op door problemen met vergunningen en het bestemmingsplan van de grond.

Onlangs is men gestart met de eerste echte bouwwerkzaamheden op het terrein waar het hotel moet verrijzen. Momenteel is men bezig met het graven van een vier meter diepe put om een ondergrondse parkeergarage te bouwen met 39 plaatsen. Ook zullen door de komst van het hotel de openingsuren van het naastgelegen Plopsaqua uitbreiden om de bezoekersstroom aan te kunnen. “Ons pretpark is met de komst van een indoorzone, het theater en waterpark uitgegroeid tot een meerdaagse bestemming. Vandaar de investering in het verblijfstoerisme”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. Of ook het hoofdpark, Plopsaland De Panne zijn openingsdagen zal uitbreiden, is vooralsnog onbekend.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Plopsaland De Panne