Frankrijk is officiëel een park rijker! Het gloednieuwe Parc Spirou opende namelijk afgelopen vrijdag voor het eerst de deuren. Een duizendtal genodigden zakten op deze eerste openingsdag af om attracties rond Robbedoes (Spirou) en co te ontdekken.

Het is voor een groep van duizend gasten dat Parc Spirou werd ingehuldigd afgelopen vrijdag (1 juni 2018), onder het voorzitterschap van mevrouw Françoise Nyssen, Frans minister van cultuur. Bij deze inauguratie konden de uitgenodigden de omgeving van het park ontdekken waar zeven attracties beschikbaar werden gesteld. Iedereen was in staat om het thema van het park te bewonderen rond de populaire stripfiguren Robbedoes, Lucky Luke, Marsupilami, Gaston Lagaffe en Zombillenium.

 

"De oprichting van dit park is een echte kans voor deze regio. De locatie is strategisch en zeer toegankelijk binnen een van de meest toeristische gebieden van Europa. Met zijn innovatieve en exclusieve concept en de impact die het zal hebben op de lokale economie, zal het park dit gebied nieuw leven inblazen door het creëren van een sterke toeristische aantrekkelijkheid en 200 banen in termijncontracten evenals meer dan 170 seizoensbanen!", aldus Renaud Muselier, voorzitter van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en lid van het Europees Parlement.

Daniel Bulliard, directeur van Parc Spirou, vult aan: "De inhuldiging vandaag markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ons park. Ik wil graag de talenten die hebben bijgedragen aan de realisatie van het park in het licht zetten. Allerlei getalenteerde mensen uit diverse horizons hebben samen onze droom gerealiseerd. De parkdirectie is bijzonder trots op het vinden van investeerders, bedrijven, vaardigheden en middelen om het park tot leven te wekken. De stad Monteux, de gemeenschap van gemeenten Sorgues du Comtat, het departement Vaucluse en de Zuid-regio - Provence-Alpes-Côted'Azur, tonen ons allemaal aanzienlijke steun."

Parc Spirou opent voor het grote publiek op 16 juni.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Parc Spirou