De grote Megacoaster 'Hyperion' waar iedereen zo naar uitgekeken heeft, opent dit weekend in Energylandia! Precies op de dag dat het park slechts vier levenjsaren oud is, en daar hoort dus ook heel wat animatie bij.

Deze zaterdag, op 14 juli om 18u, vindt de première van de nieuwste achtbaan van Energylandia plaats: Hyperion! Het is de grootste Megacoaster in heel Europa met een hoogte van 77 en een first drop van 80 meter. Daarmee zal de achtbaan een snelheid halen die sneller is dan de toegelaten snelheid op de Poolse snelwegen, namelijk 142 km/u. In totaal is de baan een slordige anderhalve kilometer lang wat dus het nodige achtbaanplezier oplevert aangezien bouwer Intamin er een aantal krachtige elementen heeft ingestoken die de nodige G-krachten en airtime zullen opleveren. Hyperion heeft als thema de ruimtevaart gekregen en het station van de achtbaan is dan ook een futuristisch, verlaten onderzoeksruimtestation met tal van visuele effecten.

De première van Megacoaster Hyperion valt samen met de 4de verjaardag van het pretpark Energylandia dat gedurende het hele weekend gevierd zal worden! Er zal een grote verjaardagstaart zijn en ook champagne voor de bezoekers, en voor de kinderen zal er nog een foam party zijn.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Energylandia