Recentelijk publiceerde Walibi Holland hun tweede "Making Of" video van de hybride achtbaan Untamed. Dit leverde enkele interessante nieuwtjes op.

Nadat in de eerste aflevering de gedeeltelijke afbraak van Robin Hood werd getoont, zien we in deze tweede aflevering de plaatsing van de eerste track elementen. Hierbij valt direct op dat er nog vóór de lifthill al een speciaal element komt te zitten. Namelijk een bocht die 45 graden naar buiten toe scheef ligt. Meestal liggen bochten naar binnen toe scheef om de krachten op te vangen. Door de bocht naar buiten toe te leggen, worden de krachten juist groter en maakt RMC - de fabrikant van de baan - het stukje voor de lifthill al spannender.

Naast het eerste element werden ook enkele statistieken van de baan bekend gemaakt. Eerder werd al onthuld dat Untamed ietsje hoger zal worden dan Robin Hood, namelijk 36,5 meter. Nu heeft Walibi laten weten dat de snelheid die daar uit voort vloeit maar liefst 92 km/u zal worden, wat een aardig stukje hoger ligt dan Robin Hood (80 km/u). Ten slotte is ook de volledige lengte van de baan bekend gemaakt. Deze zal 1085 meter worden, wat een extra 50 meter betekent tegenover Robin Hood.

Hieronder kan je de volledige aflevering zien: 

Tekst: © Andre Bormans - Pretparken.be // Bron: Walibi Holland