Volgend jaar is het eindelijk zover, dan breekt het moment aan waarop menig pretparkfan al 2,5 jaar wacht: de heropening van de houten achtbaan Colossos in het Duitse Heide-Park. Het park heeft het afsluitende Halloween-seizoen aangewend om de nieuwe naam en het nieuwe thema van de iconische achtbaan bekend te maken. 

Colossos is één van de hoogste, snelste en langste houten achtbanen ter wereld. Alleen, sinds juli 2016 is de attractie buiten gebruik vanwege de slechts toestand van de rails. Het hele onderzoek, de zoektocht naar de verschillende oplossingen, de afweging van deze oplossingen en de finale beslissing van wat het park zou gaan doen namen ettelijke maanden in beslag. In januari dit jaar kwam het park dan eindelijk naar buiten met het goede nieuws dat de rails vervangen zouden worden en Colossos dus een tweede leven zou krijgen als volwaardige houten achtbaan. De piste om de baan om te bouwen tot een hybride coaster werd dus opzij geschoven.

Tijdens een van de Halloween nocturnes heeft het park de gelegenheid genomen om een lichtshow op te voeren bij de houten constructie van Colossos. Daarin werd onthuld dat de baan een nieuwe naam en een nieuw thema krijgt: Colossos - Kampf der Giganten. Tevens werd het bijbehorende achtergrondverhaal uitgelegd. "We presenteerden de nieuwe naam en het logo aan onze gasten in een visueel verbluffende voorstelling", zegt een woordvoerder. "Een voorproefje op de grote comeback van ons houten icoon."

Het park opent op 6 april 2019 opnieuw de deuren, maar of Colossos dan al klaar zal zijn, werd nog niet medegedeeld.

Bron: Heide-Park // Foto: © Juan Martínez - Pretparken.be