Het nieuwste Halloweenseizoen in pretparkland is helemaal gestart. Ben jij ook benieuwd wat de verschillende parken in elkaar hebben gestoken om je naar hun griezelevenement te lokken? Ontdek hier of Halloween in Plopsaland jou kan verleiden tot een huivertrip richting De Panne!

Dit jaar gooit Plopsaland het over een andere boeg met Halloween. Het studio 100 park snijdt voor het eerst de 16+ markt aan met Scare Nights en twee angstaanjagende spookhuizen! Uiteraard blijft dit netjes afgescheiden van de traditionele kindvriendelijke Halloween dat Plopsaland al jaren viert. Het wordt interessant om te zien of het park voor deze spreidstand beloond zal worden gedurende het komende halloween seizoen.

Scare zones

Plopsaland presenteert twee concepten waarbij je kan komen bibberen en beven. Het park komt weinig origineel uit de hoek met beproefde recepten: Freak Circus gebruikt met clowns een Halloween evergreen. Het wordt een tunnel waarin bezoekers het lugubere circuspersoneel van een failliet circusgezelschap tegen het lijf kunnen lopen. In de buurt van het Freak Circus ligt Camping ’t Zonnetje. Ondanks die naam kunnen wij al voorspellen dat de camping zelf er een pak minder idyllisch zal bijliggen, een concept dat ook al enkele jaren werkt bij concullega Bellewaerde.

Praktisch

Tickets zijn online beschikbaar vanaf €36,50. Beide spookhuizen zijn gratis toegankelijk. Plopsaland presenteert alle weekends tot en met 4 november een live-show met de nachtwacht. Nocturnes tot 22u vinden plaats van 29 oktober tot en met 2 november tijdens de Ketnet Halloween Nocturnes. Op die data wordt ook steeds afgesloten met vuurwerk en is er extra animatie voorzien.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Plopsaland // Bron: Plopsaland