Schwaben Park heeft afgelopen weekend eindelijk zijn nieuwe achtbaan opengesteld voor publiek. De wereldprimeur was het pronkstuk van een groot aantal investeringen dit jaar, maar liep vertraging op tijdens de bouw. Oorspronkelijk was de coaster gepland voor het zomerseizoen.

Schwaben Park opent met 'Wilde Hilde' een familievariant op de Zac Spin-coasters van Intamin zoals Insane in Gröna Lund. Ook hier hangen de bakjes aan de zijkant van de track, maar de rit verloopt trager en de bakjes kunnen niet overkop schommelen. Doordat er slechts aan één kant van de track wagentjes hangen is de capaciteit ook lager met een theoretisch maximum van 360 personen per uur. Wilde Hilde houdt haar medereizigers anderhalve minuut bezig, waarbij ze over ongeveer 100 meter track omhoog worden getakeld en aansluitend omlaag slalommen. De nieuwigheid heeft een totale hoogte van 25 meter. Schwaben Park investeerde 1,3 miljoen euro in de nieuwe attractie. Het park pakte dit jaar ook uit met een nieuw thema voor haar 20 jaar oude boomstambaan en een nieuw old timer ritje.

Wilde Hilde

De achtbaan werd overgoten met een origineel thematisch sausje van 'kippenhok'. Eerder dit jaar konden bezoekers nog kiezen uit enkele cartooneske kippen die het decor voor de wagentjes zouden vormen. De kippen van dienst zagen er niet allemaal even gerust uit. Ook onderweg passeer je langs verschillende kippenbeelden. Om het helemaal af te maken voorzag muziekbedrijf IMAscore het geheel van een hilarische ietwat irritante kippensoundtrack die wat doet denken aan de instrumentale synthesizerhit 'Popcorn' uit 1969. 

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Schwaben Park // Bron: Schwaben Park