Six Flags Magic Mountain pakt nog eens groots uit: voor seizoen 2019 kondigen ze een nieuwe achtbaan aan. Het gaat om een gelanceerde duellerende achtbaan van Premier Rides. De achtbaan wordt maar liefst de 20ste achtbaan van het park! Hiermee blijft Six Flags Magic Mountain het park met de meeste achtbanen wereldwijd!

Six Flags Magic Mountain deed de plannen voor de nieuwe achtbaan gisteren uit de doeken tijdens een persconferentie. Trots kondigden ze de komst aan van West Coast Racers, een gloednieuwe achtbaan die zo de twintigste wordt in het indrukwekkende coasteraanbod. De achtbaan is van Amerikaanse makelij; Premier Rides levert een gelanceerde, duellerende achtbaan af en West Coast Customs - een Amerikaans stylingbedrijf bekend van het TV-programma "Pimp My Car" - zorgt voor de thematisering.

Op maat van de klant gemaakte treinen nemen de passagiers mee op een heuse race waarbij je 2 rondes aflegt: de twee tracks zijn met elkaar verbonden in een zogenaamde "Möbius-loop" zodat je tijdens de tweede ronde op het andere achtbaanspoor rijdt. Op deze manier zal de rit ongeveer 3 minuten duren en zal je maar liefst 4x gelanceerd worden! De maximale snelheid bedraagt daarbij zo'n 88 km/uur. De overige elementen zijn 4 inversies (3 zero G-rolls en 1 zero G-stall), meerdere airtime-heuvels, extreme hoog gebankte bochten en opwindende over/onder "bijna-missers". Eén en ander doet ook denken aan "Twisted Colossus", een andere dubbele achtbaan in hetzelfde park met gelijkaardige race-effecten die waanzinnig populair is.

Een speciale belevenis wordt de meeslepende "real-time pit stop" na de eerste ronde. Wat we hier juist moeten bij voorstellen werd nog niet bekend gemaakt, maar het park belooft ons een ervaring die gelijkaardig is aan een echte pit stop zoals deze tijdens een echte autorace.

Wellicht zorgt de pit stop er eveneens voor dat er een tweede set van treinen (of afgaande op het filmpje op z'n minst een derde trein) geladen en gelanceerd kan worden, zodat de capaciteit naar behoren is. Immers, 1 trein biedt plaats aan 12 personen, en voor dit park met z'n hoge bezoekersaantallen zou dat toch een beetje tekort schieten.

"Six Flags leidt de pretparkindustrie wat betreft innovatieve thrill rides; het maakt deel uit van ons DNA, en we nemen thrills naar het volgende niveau met de nieuwe West Coast Racers", aldus Parkdirecteur, Neal Thurman. "Six Flags Magic Mountain is ontegensprekelijk de 'Thrill Hoofdstad van de wereld' en met deze nieuwe achtbaan verstevigen we onze positie als de 'Achtbaan Hoofdstad van de wereld' met een totaal van 20 achtbanen - meer dan gelijk welk ander park op de planeet."

"We zijn verheugd samen te werken met Six Flags Magic Mountain om deze nieuwe attractie zonder precedent te creëren", zei Ryan Friedlinghaus, stichter en CEO van West Coast Customs. "Doorheen mijn loopbaan heb ik steeds buiten de kaders gedacht en ik hou ervan om uitgedaagd te worden om dingen te bouwen die anderen niet kunnen. Over de ultieme "buitend-de-kader"-uitdaging gesproken: een West Coast Customs gestyleerde achtbaan!"

De attractie komt in een nieuw themagebied te liggen, meer bepaald een naar de stad Los Angeles gethematiseerd gebied waar de gasten een straat-vol-energie-gevoel zullen krijgen. De bestaande attracties Apocalypse, een houten achtbaan, en de Cyclone 500 Go Karts krijgen een restyling en zullen ook mee in de nieuwe themazone geïntegreerd worden. Tevens komen er nieuwe eetgelegenheden, spelletjeskramen en winkels om de uitgebreide renovatie te vervolledigen.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Six Flags Magic Mountain // Bron: California Coaster Kings