Walibi Belgium pakt Halloween dit jaar erg groots aan. Liefst 7 spookhuizen en 6 scare zones doen het park compleet in halloweensfeer baden. Last minute kondigde het park een extra, bijzonder spookhuis aan: 'Haunted House of Madness', in samenwerking met het bekende Belgische DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike. Pretparken.be was bij de opening.

- Opgelet: Dit artikel bevat mogelijk spoilers. -

Het DJ-duo opende zaterdagavond zelf hun eigen spookhuis. Na een kleine openingsceremonie werd het spookhuis omstreeks 19 uur voor geopend verklaard onder het toeziende oog van heel wat pers. Het spookhuis bevindt zich op dezelfde plaats als het voormalige 'Virus-Z1', het spookhuis dat van 2012 tot en met 2015 te vinden was bij het gebouw van Challenge of Tutankhamon. Een behoorlijk groots opgezet lichtspektakel -zichtbaar van buiten het park !-, trekt je aandacht automatisch naar deze zone en maakt er een erg levendig gebied van.

In tegenstelling tot de meeste spookhuizen van Walibi Belgium, is Haunted House of Madness gratis te bezoeken. In de stand naast La Grande Roue kan je een toegangskaartje afhalen om het spookhuis te gaan ontdekken. Omdat er met verschillende periodes gewerkt wordt, viel - althans tijdens de eerste nocturne - de wachttijd aan het spookhuis dan ook bijzonder goed mee. Na een klein kwartier wachten werden we in een groepje van een twintigtal personen naar een voorshow geleid. In een kort filmpje vraagt Dimitri Vegas ons mee te zoeken naar zijn kompaan Like Mike, die na hun laatste show op Ibiza plots verdwenen is. Signalen wijzen erop dat hij terecht gekomen is in een Haunted House of Madness, midden in Walibi. Aan ons om hem te gaan zoeken.

Speciaal voor het spookhuis hebben de 2 DJ's een nieuwe soundtrack gecomponeerd. Wanneer je het haunted house binnengaat, klinkt deze muziek dan ook loeihard door de speakers. De muziek wordt steeds opzwepender en plots verschijnen er acteurs met kettingzagen. Een kleine massahysterie wordt in gang gezet en even daarna word je een maisdoolhof in gestuurd. De duisternis, de dreunende beats en een hele resem felle lasers maakten van het geheel een groots feestje. Ook in het doolhof zelf zitten een aantal acteurs verstopt, maar door het stevige geluidsniveau van de muziek zijn deze beperkt tot non-verbale schriktechnieken.

Het spookhuis is redelijk kort, maar wel behoorlijk intens. De hele show is afgestemd op de soundtrack en het is duidelijk dat het de bedoeling is dat je voor het einde de uitgang hebt gevonden. Bij ons bezoek was dat niet het geval, waardoor we plots in een pikdonkere en doodse ruimte zaten. Een acteur heeft ons verder naar de uitgang begeleid, wat de sfeer toch wel wat brak. De muziek- en lichtshow op een wat zachter niveau laten uitdijen zou de overgang wat minder bruusk maken.

Walibi Belgium kondigde dit spookhuis aan als iets van een totaal nieuw niveau en iets waar ze zichzelf mee hebben overtroffen. Over het concept zijn we het eens dat dit origineel is, maar er zijn betere en langere spookhuizen in Walibi te vinden. Toch blijft de ervaring zeker wel hangen, misschien nog wel het meest van alle spookhuizen die het park ons dit jaar presenteert. Het Haunted House of Madness is nog tot en met 6 november 2016 te bezoeken in Walibi Belgium. Heb jij al een bezoekje gebracht? Discussieer dan mee op ons forum.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Bjorn Venken - Pretparken.be; © Walibi Belgium